tisdag 19 maj 2009

Fotboll i Avesta 1 Maj

Det har varit en del från Malung i Avesta i slutet av april och början av maj. Först Partypolarna som spelade på Älvan och sen kom Malungs IF och spelade på en konstig fotbollsplan.

Som nykomlingar i serien så förväntar man sig inte att de ska ta en massa poäng. De förlorade redan i tredje omgången borta mot Ludvika. Fast det var första matchen som då den hade flyttas och spelades innan premiäromgången som var borta mot Avesta. Så de kom till Avesta med en förlust i bagaget trots att serien egentligen inte ens börjat.


Av vad jag hörde innan mathen så hade de spelat bra mot Ludvika och siffrorna 3-0 var i överkant. Ludvika var ett bättre lag, men de skulle ha kunnat hålla nere antalet insläppta mål.

I Avesta började det jämnt och det var inget lag som fick till så många farliga chanser. Malungs IF var på väg mot halvtidsvila med 0-0 då Avesta på en hörna fick in ett skitmål precis innan halvtid. Tungt att gå till omklädningsrummet med ett mål i baken precis i slutet av halvleken.


De fortsatte kämpa på och fick några halvchanser, men det märks att de är nykomlingar i serien på avsluten. Avesta var inte mycket bättre sett till hela matchen, men de utnyttjade sina chanser och gjorde mål även då det inte egentligen var en chans som med första målet. Slutresultatet blev 3-0 precis som i första matchen mot Ludvika och som i den så blev siffrorna större än vad spelet på planen visade.

Fler bilder från matchen finns på www.actionbilden.se

Inga kommentarer: