fredag 26 september 2008

Tvåsiffrigt igen i Ejendals!

Det blev ännu en storseger i onsdags hemma för Leksands IF. Det var inte lika mycket folk som i premiären, men det var kul ändå att stå på Norra Stå.


Manne fick stå i mål och skötte sig bra tycker jag.


Vi hade kul för det mesta på läktaren. Till skillnad från han med nummer 31...


...och även den som han ersatte som tröttnade på att hämta puckarna bakom sig.


Spelarna tackar klacken...


...som tackar spelarna efter matchen.

Jag börjar känna igen mig från den magiska säsongen 2001/2002 då vi hade ett kanonlag som lekte med de andra i Södra Allsvenskan.

Efter 3 enkla segrar 2001/2002 med 6 mål i varje match så kom en match som blev onödigt jämn hemma mot Gislaved som vanns med uddamålet. Fast det var nog positivt att det inte gick för lätt ens då. Spelarna fick veta att de inte var oslagbara vilket även visade sig då de förlorade ett par matcher den säsongen. Då hade vi förstakedjan med Loppan, Challe och Jens Nielsen med redan från början av säsongen.

Senaste gången Leksands IF gick upp i elitserien så gick det inte alls lika lätt i början. Fast då hade vi inte de alla de största stjärnorna med från början. Ryder, Karlberg, Bouillon och några till kom ju senare.

01/02 hade LIF efter 3 matcher en målskillnad på 18-6.
04/05 hade LIF efter 3 matcher en målskillnad på 8-6.
08/09 har LIF efter 3 matcher en målskillnad på 27-7.

Den här säsongen har LIF öppnat ännu bättre målmässigt än någon av de två säsongerna som LIF gått upp. Mycket fler gjorda mål och ett mer insläppt mål. Laget har faktiskt gjort fler mål än på de två säsongernas tre första matcher sammanlagt.

Säsongen 2001/2002 gjorde Leksands IF totalt 305 mål och släppte in 125 mål. Marcus Simm som bl.a. bloggar på dt.se skrev nåt om att om LIF fortsätter i den här takten som laget gjort denna säsong så skulle det bli ca 400 mål i Hockeyallsvenskan. Han trodde dock inte på det, men laget kanske kan göra fler mål än 2001/2002 totalt sett. Det fattas ju bara 279 mål att att fördelas på 52 matcher vilket ger ett snitt på 5,37 mål. Det ska väl inte vara omöjligt?

Inga kommentarer: