söndag 4 juli 2010

Torsåkers Bluegrassfestival 2010

Igår på förmiddagen åkte jag iväg till Torsåker för att besöka Bluegrassfestivalen som arrangerats där sedan 1986.

Efter att ha kommit in på området och pratat med Kenneth och Katarina i Torsåkers Bluegrassförening som arrangerar festivalen så gick jag runt på området med kameran och såg ett bekant ansikte från Falun. Johan Waller som spelat i Säterdalen då jag varit där satt nu och spelade banjo i skuggan utanför logen tillsammans med Mats Haglund och Maeve Rave som inte syns i denna bild.

Festivalområdet fylldes sakta på med folk då det nog var en del som låg och solade eller badade i det fina vädret. De som kom tidigt till festivalen valde platser i skuggan av träden på gården.

När jag varit där en stund började det bli dags för första uppträdandet på utescenen. Mita och Bergstrion höll på med soundcheck som första band.

Ordföranden i Torsåkers Bluegrassförening - Katarina Borbos - hälsade alla välkomna till årets Bluegrassfestival.

Kenneth Kjellgren talade om vart allt fanns för folk som undrade.

Mat behövdes under dagen och serverades av idella krafter från lokala idrottsföreningar som tack vare detta fick bidrag till sin verksamhet.

Det fanns fler fotografer på festivalen.

I skuggan av några träd hittade jag Tommy Backström från Grassride som skulle spela under dagen.







Oavsett ålder så verkade alla besökare trivas.

En glad ordförande och festivalarrangör ser sista bandet på utescenen.

1 kommentar:

Maeve sa...

Vilka grymma foton från festivalen - du lyckades fånga den goa stämningen som var - alla olika typer av människor i olika åldrar samlade kring ett gemensamt bluegrass-intresse. Keep up the good work!