torsdag 16 juli 2009

Kaos i Grönlandsparken pga Lars-Kristerz

Efter att ha tagit bilder varje dag hela förra veckan så har jag lite att gå igenom och försöka komma ikapp med att lägga ut bilder och skriva lite här i bloggen. Det började ju förra lördagen med Visfestivalen och sedan var det uppträdande varje dag och kväll under Dansbandsveckan. Dessutom åkte jag förbi Leksand i söndags och fotograferade under LIF:s 90-årsjubileumskonsert med Björn Skifs som huvudartist. Det har blivit över 2000 bilder på 8 dagar (egentligen 7 för kameran var inte framme en dag) och nästan hälften av dem de två sista dagarna. Dessutom har jag fyllt upp mappen som är automatiskt kopplad till bloggen vilket gör att det krävs lite mer jobb för att lägga in bilder numera.

I torsdags var det uppträdande under dagen i Grönlandsparken som vanligt under Dansbandsveckan och det såg ut att bli mer folk än vanligt. Larz-Kristerz skulle ju finnas på scenen under eftermiddagen. Det började dock med andra artister. En av dem var Johan Eriksson som spelade egna låtar och några Ted Gärdestad-låtar.


Under tiden som Johan spelade så började det regna så vi försökte ta skydd under paraplyer och träd. Efter att ha lyssnat på honom så gick vi till Tältet och åt lite mat innan det var dags för Larz-Kristerz.

När vi kom ut från Tältet så var det en hel del folk på plats för att se bandet från Älvdalen.


Som en överaskning både för bandet och publiken så kom först ett gäng pojkar från Malung upp på scenen först och mimade till Carina iförda nästan exakta kopior av kläderna som Larz-Kristerz använder.


Sen kom bandet in och spelade sina låtar från senaste skivan blandet med några från de tidigare skivorna.


Stefan sprang som vanligt runt då han drog på sig dragspelet.


I publiken kunde man se Johan som tidigare spelat på samma scen.




Timea fotograferade för Gula Bladet och ville givetvis vara med på bild i år igen.

För den som undrar hur mycket folk det var där så kan jag inte svara på antalet, men det var mycket mer än vad det varit nånsin tidigare vad jag vet.


Så här såg det ut utanför parken där det vanligtvis brukar stå 50-100 personer om det är fullt i själva parken.

Bilden nedan visar ungefär hur det såg ut i torsdags.


Området inringat med svart är där publiken står i parken som syns på den första publikbilden näst längst upp i detta inlägg.

Området inringat med rött är det området där det vanligtvis inte brukar finnas så mycket folk, men som i torsdags var nästan lika fullt som inne i parken. Vilket syns på publikbilden ovan.

Några fler bilder från Grönlandsparken finns här.

Inga kommentarer: