Inför kvällens match i Ejendals Arena mellan LIF och SSK så såg tabellen ut så här:

3. Leksand 11 p +2
4. AIK 10 p +1
5. Almtuna 6 p -5
6. Växjö 3 p -14

Södertälje behövde alltså inte många poäng för att säkra platsen i elitserien då det bara var två matcher kvar efter den här sen.

Jens Bergenström var tillbaks på allvar i denna matchen och gjorde en jättebra insats. Han var med framför mål i farliga chanser ett par gånger under matchen. Det blev en jämn match där LIF först tog ledningen i första perioden genom 1-0 av Oliver Ekman-Larsson innan SSK kvitterade genom Yetman.

I andra periodnen tog åter LIF ledningen genom ett mål av Bergenström till 2-1. Återigen kvitterade SSK innan perioden var slut.

Den tredje perioden blev mållös och matchen gick till förlängning där Pelle Prestberg ännu en gång klev fram och avgjorde i sudden.

Laget och publiken i den utsålda arenan jublade...

...samtidigt som SSK-spelare deppade lite.

Laget och klacken tackade varann då det nu fanns hopp om en elitserieplats tack vare de två poängen i kvällens match.