söndag 11 april 2010

Slut på säsongen med några poäng för lite

Inför sista matchen i Kvalserien 2010 så hade LIF fått chansen, tack vare resultaten i de andra matcherna i omgången innan, att ligga två efter SSK, men då laget förlorade borta mot Växjö så var det istället AIK som låg tvåa. Tack vare detta så var det nu så att teoretiskt kunde alla lag utom just Växjö följa med SSK till Elitserien då tabellen så ut så här innan matchen:

1. Södertälje 20p +7
2. AIK IF 15p +3
3. Rögle BK 14p +4
4. Almtuna IS 13p +1
5. Leksands IF 13p +/-0
6. Växjö HC 6p -14

Fast AIK hade ju matchboll med hemmamatch mot Växjö som i praktiken inte hade nåt att spela för mer än att förstöra för AIK. Rögle hade dessutom med en poäng mer SSK på hemmaplan som redan var klara för Elitserien så Leksand och Almtuna som möttes i Ejendals Arena hade i praktiken väldigt liten chans att gå upp då Kvalserien var slut.

Matchen blev jämn som tidigare matcher mellan dessa lag.

Tills slut så stod det dock 2-1 på resultattavlan då slutsignalen gick och det blev tre poäng för LIF som kunde räcka till Elitserien om de andra matcherna slutade på rätt sätt.

På storbildsskärmen såg man då att det stod 2-2 i Ängelholm och 0-0 i Stockholm. Dessa resultat skulle dock inte räcka då man visserligen för tillfället gått förbi både Almtuna och Rögle, men AIK hade samma poäng och bättre målskillnad.

På läktarna och isen följde alla sedan med spänning direktsändningen på storbildsskärmen av matchen AIK-Växjö. Det vi alla fick se var att AIK gjorde både ett och två mål hemma mot Växjö. Dessutom vann Rögle på straffar mot SSK.

Almtunaspelarna tackade för stödet under säsongen och matchen. De hade gjort sin bästa säsong någonsin och hade precis som LIF chansen att gå upp i elitserien ända in i sista omgången.

Säsongen slutade med SSK och AIK i Elitserien 2010/2011 och Rögle och Leksand som 3:a respektive 4:a på samma poäng. Almtuna kom 5:a och Växjö sist i Kvalserien.

Matchbilder hittar ni här på actionbilden.se

Inga kommentarer: