måndag 22 mars 2010

Kanske sista bilden på en historisk byggnad?

Idag tog jag en tur med vidvinkelobjektivet ner till centrum för att ta några bilder och kanske den sista bilden på en byggnad som höll på att rivas.

Det sista som återstod av de gamla Bryggerilokalerna i Avesta.


Den fantastiskt fina avslutningen på gågatan i Avesta där det inte finns nåt alls. En stor Coop Forumlåda till vänster utan nåt intressant mot gågatan och en galleria med ett café som har en dör öppen ut mot gågatan på sommaren. Annars är det betong, tegel eller övertäckta fönster på båda sidorna. Den nuvarande ICA-butiken syns med sina övertäckta fönster till höger i bilden.

Detta var tydligen inte tillräckligt tråkigt för varken kommunen eller ICA!

Så nu ska denna tråkiga del av gågatan förlängas med ännu en betongvägg på vänster sida?!?

Den nya ICA-butiken ska inte ha någon ingång eller ens nåt fönster mot gatan på den här sidan. Vilket innebär att på vänster sida kommer fortsätta på samma sätta 20 meter till förutom att den blå färgen som Coop har kommer att bytas mot vanlig betonggrå på det som i princip blir baksidan av den nya ICA-butiken som vänds ut mot gågatan. Entrén till ICa kommer att ligga på andra sidan mot parkeringarna som finns till vänster om Coophuset. Coop Forum har åtminstone ingångar på båda sidorna till skillnad mot den nya betonglådan som ska byggas där man river en historisk byggnad som kunde ha K-märkts och använts till nåt annat...

Inga kommentarer: