lördag 15 augusti 2009

Alan Jackson - Live in Concert - Eskilstuna, Sweden 14 aug 2009

Nedräkningen började på de två storbildsskärmarna två minuter innan huvudattraktionen för kvällen - Alan Jackson - skulle komma upp på scenen för första gången någonsin i Sverige.


Dagen innan hade han spelat i Norge för tusentals fans i regnet och dagen efter skulle han till Bergen där det sålts 20000 biljetter. Till travbanan utanför Eskilstuna kom det 6000-7000 personer som fick se Alan Jackson spela utan regn.


När klockan räknat ner till noll så hördes direkt de första tonerna i "Gone country" och folk började jubla då de fick se Alan komma in på scenen.


















Under konserten så kastade Alan ut massvis med plektrum till fans närmast scenen. På ett par bilder kunde man se dessa plektrum på väg i luften ut till någon lycklig person som fick med sig en souvenir som inte gick att köpa i tältet inne på området.


Efter att ha lämnat scenen en stund och sen kommit tillbaka så spelade Alan och bandet några fler låtar. Under en av dessa så visades bilder från området runt Sundbyholm och Eskilstuna som de filmat tidigare under dagen. Dessutom visade de upp en svensk flagga på storbildsskärmarna vilket uppskattades ännu mer av publiken.




Efter ca 90 minuter tackade Alan för sig och lämnade scenen. Travbanan tömdes sakta på lyckliga fans och vi tog oss till bilen där vi i lugn och ro väntade på att bilarna skulle åka medan jag laddade över 7,8 GB = nästan 500 bilder till datorn. En timme efter konserten slutat kom vi iväg från parkeringen och nästan 5 timmar senare kom jag i säng i Malung.

Inga kommentarer: